Потребителски рейтинг: 0 / 5

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

 

 

Нека сведем глави пред святото дело на  всички, които съхраняват и развиват българската духовност!

Ден за гордост и равносметка. Време, в което обръщайки лице назад към историческото минало, с признателност към създателите на материални и духовни ценности, отредили ни значимо място всред европейските народи, се гордеем, че сме българи.

Дори нещо повече - една малка „като човешка длан„ България може да се похвали с такива постижения, за каквито някои могъщи държави и не могат да помислят.

Нашата прекрасна родина е люлка на древни традиции  и култури.  Това определя нейния оригинален и самобитен характер. Благодарение дейността на будителите, работили за просвещението и националното самосъзнание   на българския народ, днес съществува България .

Невъзможно е да се изброят имената на всички, отдали знания, опит, мъдрост и саможертва.

Кои са днешните будители?

Това са нашите учители! Те събуждат в душите на своите ученици чувството за национална гордост, желание за успех, вяра в доброто. Те ни изграждат като личности – знаещи и можещи. Поддържат и разпространяват огъня на просветата културата и духовността.

Вие, български учители, сте ни необходими, за да живее българския дух, за да оцелее националното ни самочувствие и отговорност!                                                     

                                                                                                                                                             Мая Пешева - 5 в клас